Porsche Győr Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Több hely, több Golf: az új Golf Variant és a Golf Alltrack világpremierje
2020.09.10.
Újdonság a Volkswagenről

Több hely, több Golf: az új Golf Variant és a Golf Alltrack világpremierje

Az új Golf Variant világpremierje: a kompakt modell most még tágasabb, dinamikusabb és digitálisabb, mint valaha. A rendelkezésre álló nagyobb hely, a gazdag széria felszereltség és az új hajtás-változatok a mild-hibrid és twin-dosing technológiával kiegészülve eddig nem látott tulajdonságokat képviselnek. Az új Golf Alltrack, mint az összkerék-hajtású Golf Variant SUV génjeivel kiegészült változata is bemutatkozik. Németországban szeptember 10-én kezdődik a Golf Variant előértékesítése, míg a további európai országok fokozatosan kapcsolódnak be a forgalmazásba.

VW

Jürgen Stackmann, a Volkswagen Személyautók márka értékesítésért felelős igazgatósági  tagja: „Kompakt és tágas modellként a Golf Variant 1993-as bemutatkozása óta már több mint 3 millió vásárló győzött meg. A legújabb generáció gyönyörű formatervével vonzza a tekinteteket, miközben a kategóriájában legfejlettebb műszerfalával óriási lépést tesz a digitalizáció felé. Ezenkívül a hatékony motorokkal, a maximális biztonsággal és a lényegesen több hellyel újabb szintre ért tökéletes családi autóként is. Azok a vásárlók pedig, akik valamilyen  sportosabb változatot keresnek, imádni fogják az új Golf Alltracket, mely a Golf Variant és egy SUV közötti átmenetként a tér, az innováció és a szórakoztatás tökéletes egységét kínálja azaszfaltozott utakon és azokon kívül is összkerék-hajtásának köszönhetően.

 

Vonzó külső. Az előző generációs modellhez képest az új Golf Variant a külső kialakítás következtében sokkal letisztultabbá és dinamikusabbá vált. Az elülső rész egyértelműen megmutatja szoros kapcsolatát az új Golffal. A hátsó részen a laposabbá váló tető résszel, valamint a kupé jellegű, szögletes hátsó ablakkal a Variant egyedi jellege is kitűnik. Az új Golf Variant 4.633 mm hosszú, tengelytávja 2.686 mm, azaz 66 mm-rel nagyobb az elődhöz képest. Ez a hosszanti növekedés átrendezi az arányokat, és a Golf Variant hosszúkésabbnak és laposabbnak tűnik. A fényszórók és a hátsó lámpák minden változatnál LED technológiával rendelkeznek.

 

Tágas belső tér. A megnövekedett hosszúság és tengelytáv kedvezően hat a Golf Variant belső terére. Öt utas kényelmesen utazhat az új Golf Variantban, mivel a hosszabb tengelytáv kínálta lehetőséget szinte teljes egészében a belső térben használják fel. A belső hossz 48 mm-rel 1.798 mm-re nő. Ezáltal a lábtér is 48 mm-rel növekszik, így az extra hely észrevehetően pozitív hatást fejt ki, különösen hátul. Az utasok poggyászaikat a nagyméretű csomagtérben helyezhetik el, mely a hátsó ülés háttámlájának felső széléig megrakva 611 liter tárhelyet kínál (6 literrel többet a Golf Variant 7-hez képest). Az ülés háttámlájához csatolt integrált csomagtér hálóval a tető vonaláig rakodott csomagtér térfogata 1642 literre nő – ami 22 literes növekedés. Ha az utas mindkét keze elfoglalt a bevásárló szatyrokkal vagy a poggyásszal, az opcionálisan kapható, elektromosan működtetett hátsó csomagtérajtó alternatív módon, az érzékelő által vezérelt csomagtérnyitóval nyitható a Golf Variant hátsó lökhárítója előtti lábmozdulattal.

 

Az új hajtásrendszerek hatékonyságot kínálnak. Vegyük például az eTSI-t 48 V technológiával és 7 sebességes dupla tengelykapcsolós sebességváltóval: a 48 V-os szíjhajtású indító-generátor, a 48 V-os lítium-ion akkumulátor és a TSI motor együttesen új, mild-hibrid hajtásrendszert alkot. Az új eTSI előnyei között szerepel a lényegesen alacsonyabb fogyasztás, mivel a Golf Variant amikor csak lehetséges kikapcsolja a turbófeltöltős közvetlen befecskendezésű benzinmotort, hogy menetközben ne keletkezzen helyi kibocsátás. Ezért az összes eTSI motorhoz alapfelszereltségként párosul egy automatikus kettős tengelykapcsolós sebességváltó (7 sebességes DSG). DSG nélkül az észrevehetetlen váltás nem lenne lehetséges az elektromos szakasz és az TSI-hajtás között. Ezenkívül a 7 sebességes DSG gazdaságosan kapcsolja a sebességfokozatokat, hogy ezzel is megőrizze az energiát. A Golf Variantnál innovatív TDI motorok állnak rendelkezésre: ebben az esetben az úgynevezett twin dose technológia – a kettős AdBlue® befecskendezés két SCR katalizátorral (Selective Catalytic Reduction) - jelentősen csökkenti a nitrogén-oxid kibocsátást (NOx), hogy a hamarosan elérhetővé váló TDI motorok a világ legtisztább és leghatékonyabb dízelmotorjai legyenek.

 

Új felszereltségi szintek és gazdag széria felszereltség. A Volkswagen újrakonfigurálta a Golf Variant felszereltségi mátrixát: az alap Golf változat felett most a „Life”, „Style” és „R-Line” felszereltségi szinteket találjuk. Az alapmodell továbbfejlesztett alapfelszereltsége már tartalmazza a Lane Assist sávelhagyásra figyelmeztető rendszert, a városi vészfékező rendszerrel és gyalogos figyelővel ellátott Front Assist rendszert, az új fékező rendszert kanyarodáskor szembejövő jármű esetén, az XDS elektronikus differenciálzárat, a Car2X közlekedési veszélyre figyelmeztető jelzést, a kulcs nélküli komfortos indító rendszert, a Keyless Start-ot és az automatikus világítás vezérlést. Minden esetben az alapfelszereltség részét képezi: a Digital Cockpit Pro (digitális műszerfal), a Composition online szórakoztató rendszer 8,25 collos érintőképernyővel,  a We Connect és We Connect Plus online szolgáltatások és funkciók, a többfunkciós kormánykerék, az Air Care Climatronic automatikus légkondicionáló és a Bluetooth telefon interfész.

 

Független modellváltozat: az új Golf Alltrack. A Golf Alltrack második generációját is piacra dobják az új Golf Variant-tal együtt. A manapság Crossover változatnak hívott autókhoz hasonlóan a Golf Variant és az SUV közötti autóként az új Golf Alltrack alapfelszereltségként állandó összkerék-hajtással (4MOTION) megnövelt hasmagassággal, terepes megjelenéssel, speciális lökhárítókkal és egyedi belsővel jelenik meg a piacon. Ezzel a felszereltséggel a jármű igazán univerzálisnak bizonyul a burkolt utakon túl is, és az állandó összkerékhajtásnak köszönhetően vontató járműként is alkalmas, maximálisan 2000 kg vontatási kapacitással. Minden egyéb szempontból a Golf Alltrack technikailag megegyezik az új Golf Variant-tal: a digitalizált pilótafülke az alapfunkciók mellett opcionális segédrendszereket is tartalmaz, mint például a Travel Assist (támogatott vezetés 210 km / h-ig) és az új IQ.LIGHT LED-mátrix fényszórók.

 

Sikeres modell. A Golf Variant 1993 óta állandó része a Golf termékcsaládnak, eladásai mintegy 3 millió darabot értek el. A mai napig a modelln öt generációját forgalmazták, amelyek mindegyike a mindenkori Golf ferdehátú változatának platformján alapszik. A minden igényt kielégítő modelleket Wolfsburgban gyártják.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.