Porsche Győr Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Elektromos Volkswagenek a pápai flottában!
2023.11.24.
Aktuális

Elektromos Volkswagenek a pápai flottában!

Wolfsburg/Braunschweig/Vatikánváros/Budapest, 2023. november 24. - A Volkswagen támogatja a Vatikáni Államot a hosszú távon fenntartható mobilitásra zajló átállása során. 2024 elején a vállalat közel negyven tisztán elektromos modellt szállít ID.-családjából, az ID.3-tól az ID.4-en át, egészen az ID.5-ig. A járművek a Vatikán dekarbonizációs stratégiájának képezik részét, amely 2030-ra a járműflotta klímasemlegessé alakítását irányozza elő. Imelda Labbé, a Volkswagen igazgatótanácsának az értékesítés, a marketing és az aftersales területeiért felelős tagja, valamint Dr. Christian Dahlheim, a Volkswagen Financial Services AG igazgatótanácsának elnöke két ID.3 Pro Performance formájában személyesen adta át a Vatikánnak az első elektromos gépkocsikat.

VW

„Világszerte egyre fontosabbá válik a járműflották elektromossá alakítása. Nagy megtiszteltetés márkánk számára, hogy a jövőben a Vatikán munkatársai is az ID.-vezetők közé tartoznak majd, egyben kiemeli tisztán elektromos ID.-modelljeink vonzerejét” – hangsúlyozta Imelda Labbé a vatikáni járműátadás alkalmával.


Dr. Christian Dahlheim hozzátette: „Nagy örömmel tölt el minket, hogy támogathatjuk a Vatikánt e fontos projektje során. Ez igazán különleges dolog számunkra, ami jól mutatja, hogy abszolút versenyképesek vagyunk mobilitási megoldásainkkal.”


A Vatikánvárosi Állam elkötelezett az olyan innovatív és hosszú távon fenntartható megoldások megvalósítása mellett, amelyek bolygónk védelme érdekében lehetővé teszik az emberi tevékenységek környezetre gyakorolt hatásainak konkrét mérséklését. Ugyancsak a mobilitás áll az „Ökológiai átalakítás 2030” („Ecological Conversion 2030”) elnevezésű különleges program középpontjában, amelynek célja a városállam járműparkja szén-dioxid-lábnyomának csökkentése. Ennek érdekében a meglévő járműveket fokozatosan elektromos üzeműekre cserélik, hogy 2030-ra megvalósulhasson a teljes flotta szén-dioxid-semlegessége.


A Volkswagen a projekt kiválasztott partnereként 2024 elejétől a Volkswagen Financial Services vállalaton keresztül tisztán elektromos járműflottát szállít a Vatikánvárosi Állam számára, a későbbi szakaszok során pedig a Volkswagen Csoport márkáinak további nulla károsanyag-kibocsátású járműveit adják át. A cél 2030-ra a városállam teljes járműflottájának elektromossá alakítása.


A Volkswagen Financial Services a Volkswagen AG (vállalatcsoport) üzletága, amely a Volkswagen Financial Services AG társaságot és annak befektetési vállalatait, valamint a Volkswagen Bank GmbH és a Porsche Financial társaságokat, illetve a Volkswagen AG vállalathoz az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában közvetlenül vagy közvetve tartozó pénzügyi szolgáltató cégeket foglalja magában – a Scania márka és a Porsche Holding Salzburg pénzügyi szolgáltatásai kivételével. A fő üzleti tevékenységei közé tartozik a márkakereskedő- és ügyfélfinanszírozás, a lízing, a banki és biztosítási üzletág, a flottakezelés és a mobilitási ajánlatok. A Volkswagen Financial Services világszerte 17 713 munkatársat, közülük egyedül Németországban 7692 főt foglalkoztat. A Volkswagen Financial Services mérlegfőösszege mintegy 240 milliárd euró, működési eredménye 5,60 milliárd euró és nagyjából 22,0 millió darabos szerződésállománnyal rendelkezik (2022. december 31-i állás). A Volkswagen Financial Services nincs jelen Magyarországon.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.